Ecografia țesuturilor moi poate include diagnosticarea diferitelor părți ale corpului. Cu ajutorul unui ecograf, este posibilă evaluarea stării țesutului subcutanat, articulațiilor, mușchilor și tendoanelor. În timpul procedurii, puteți determina dimensiunea, structura, localizarea exactă și prezența proceselor patologice.
Diagnosticul țesuturilor moi poate fi clasificat condiționat în mai multe tipuri:
Ecografia gâtului
Studiul este efectuat pentru a determina procesele patologice. De obicei, se evaluează funcționarea fluxului sanguin, sunt excluse neoplasmele maligne și alte procese patologice;
Ecografia abdominală
În acest caz, vorbim despre diagnosticul organelor interne. Se verifică rinichii, ficatul, splina etc.
Ecografia șoldului
Se efectuează pentru a evalua funcționarea ischiochimbilor, nervului sciatic, mușchilor fesieri. Vă permite să monitorizați dinamica terapiei.
Ecografia piciorului
Cel mai adesea, această procedură se efectuează dacă aveți leziuni în această zonă. Ecografia este necesară pentru a exclude afețiuni grave.
Ecografia mâinii
Cu ajutorul ultrasunetelor, puteți studia starea țesuturilor, a ganglionilor limfatici, a celulelor adipoase, a vaselor de sânge.
Dopplerometria este o metodă relativ nouă de examinare cu ultrasunete a alimentării cu sânge a organelor. Doppler este un studiu important care vă permite să evaluați circulația sângelui în orice organ al corpului. Scanarea Doppler este o tehnologie eficientă pentru evaluarea stării vaselor mari ale unui organ și a indicatorilor fluxului sanguin din acestea.