Skip to main content

Endoscopie

Ai disconforturi digestive?

Ce trebuie să știi despre Endoscopia Digestivă?

Endoscopia (examen interior) este o procedură utilizată în medicină pentru a examina interiorul corpului. Procedura de endoscopie utilizează un endoscop pentru a examina interiorul unui organ gol sau cavitate a corpului. Spre deosebire de multe alte tehnici medicale de imagistică, endoscoapele sunt inserate direct în organ.

Există multe tipuri de endoscoape. În funcție de locul în organism și de tipul procedurii, o endoscopie poate fi efectuată fie de către un medic endoscopist, fie de un chirurg. Pacientul poate fi pe deplin conștient sau anesteziat în timpul procedurii.

Ce reprezintă

Endoscopia căilor respiratorii

Endoscopia căilor respiratorii poate fi folosită ca metodă de diagnostic în diferite patologii ale aparatului respirator (infecţii pulmonare, tuse persistentă, fibroze pulmonare, tuberculoză, boli sistemice cu afectare pulmonară, tumori, hemoptizie, în evaluarea şi supravegherea pacientului transplantat pulmonar, la pacienţii cu leziuni posttraumatice sau pentru screening).

Bronhoscopia reprezintă o metodă de explorare endoscopică ce permite vizualizarea directă a căilor respiratorii cu ajutorul unui instrument numit bronhoscop.
În timpul endoscopiei bronşice pot fi evaluate: gâtul, laringele, traheea şi căile respiratorii inferioare.

diagnosticul tractului digestiv

Ecoendoscopia

Tehnica modernă de ecoendoscopie folosită reprezintă standard-ul „de aur” în diagnosticul tractului digestiv al pacientului și combină două proceduri distincte (ecografie cu videoendoscopie) într-una singură, constituind un pas important în avansul tehnologic și medical. Aceasta va oferi pacienților posibilitatea de a beneficia de un diagnostic exact și rapid al afecțiunilor lor, într-un mod mai comod și mai eficient. De asemenea, va permite medicilor endoscopiști să obțină informații detaliate și să poată lua decizii terapeutice informate.

Ce includ

Investigațiile funcționale digestive?

Testele și investigațiile funcționale digestive includ Ph-metria esofagiană, manometria digestivă de înaltă rezoluție cu impedanță, manometria anorectală de înaltă rezoluție.

Lista de

Servicii

Lista include toate serviciile de investigație și consultanță aferente specialității.

Endoscopia căilor respiratorii

Filter

Endoscopia digestivă

Filter

Echipa de

Medici

Specialiști cu o înaltă calificare și o îndelungată experienţă în domeniu, certificată pe plan naţional şi internaţional.