Skip to main content

În perioada 7-9 iunie 2023, s-a desfășurat cel de-al VIII-lea Congres de urologie, dializă și transplant renal din Republica Moldova cu participare internațională, având genericul „Noi orizonturi în urologie”.

În cadrul congresului, care a reunit o comunitate de peste 300 de medici specialiști din țară și străinătate, echipa Departamentului de Urologie al Centrului Medical Endolife a discutat despre diagnosticul contemporan al cancerului de prostată, abordând biopsia prin fuziune, o tehnică medicală modernă și precisă, care presupune fuzionarea imaginilor multiparametrice prin rezonanță magnetică. 

Biopsia prin fuziune oferă posibilitatea de a evidenția o zonă suspectă, cu imaginea ecografică obținută în timp real, oferind o hartă tridimensională a prostatei și a leziunilor prostatice suspecte, ghidând acul de biopsie direct în zonele suspecte de cancer.

Centrul Medical Endolife aduce inovația medicală mai aproape de pacienți. Ne bucurăm foarte mult că am făcut parte din acest eveniment ca partener medical!