Skip to main content

Ecografia mamară este o metodă non-invazivă, nedureroasă și neiradiantă de investigare a sânului cu ajutorul ultrasunetelor, care oferă informații importante despre starea țesutului mamar, prezența unor noduli, chisturi sau alte tipuri de formațiuni suspectate de către medic sau observate în timpul palpației.

În timpul ecografiei glandelor mamare este studiată starea țesutului mamar , prezenței unor formațiuni și diferențiere lor ca tip, aprecierea leziunilor inflamatorii sau post-traumatice, dar și starea ganglionilor subaxilari.

Examenul ecografic al glandelor mamare este indicat a fi făcut până în a 10-a zi a ciclului menstrual, fără abateri de la activitățile zilnice. Se poate efectua la recomandarea unui medic specialist, dar și individual cu scop profilactic.

Dopplerometria este o metodă relativ nouă de examinare cu ultrasunete a alimentării cu sânge a organelor. Doppler este un studiu important care vă permite să evaluați circulația sângelui în orice organ al corpului. Scanarea Doppler este o tehnologie eficientă pentru evaluarea stării vaselor mari ale unui organ și a indicatorilor fluxului sanguin din acestea.

Elastografia este o nouă metoda de diagnostic, care, studiind elasticitatea țesuturilor din jurul unei leziuni, face diferența dintre tumorile maligne (canceroase) și cele benigne (necanceroase).