Skip to main content

Urologie

Ai disconforturi urinare?

Ce trebuie să știi despre urologie

Urologia este specialitatea care se ocupă de diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor sistemului renourinar. Dar, urologia este strâns legată și de alte domenii medicale precum andrologia, nefrologia și ginecologia.

Problemele urologice pot fi generate de diverși viruși și bacterii, dar și de unii factori care slăbesc imunitatea locală, precum hipotermia, sexul neprotejat sau neglijarea igienei personale.

În funcție de localizarea procesului inflamator și durata bolii, simptomele pot fi uşoare, moderate sau severe, uneori ele pot lipsi.

Vezi care sunt

Semnele care indică o problemă

Iată câteva semne care ar trebui să vă pună în gardă:

– prezenţa sângelui în urină sau spermă;
– scăderea inexplicabiltă în greutate sau pierderea poftei de mâncare;
– durere în flancuri sau în spate;
– probleme de control a vezicii urinare (siptome cum ar fi incapacitate de urinare, urinările foarte frecvente, cantitate mică de urină eliminată de fiecare dată, durere la urinare, durere in zona pelviană, incontinenţă urinară);
– dificultăţi în iniţierea urinării;
– flux sau jet urinar slab sau întrerupt;
– durere în timpul actului sexual.

Dacă simptomele persistă doar o zi, după care dispar, nu înseamnă că afecţiunea a dispărut. De aceea trebuie să consultați imediat un medic urolog.

Echipa de

Medici

Specialiști cu o înaltă calificare și o îndelungată experienţă în domeniu, certificată pe plan naţional şi internaţional.

Piterschii Alexandru

Chirurg-urolog, oncolog